server dedicat

Aplicatiile de tip client – server sunt compuse dupa cum spune si denumirea acestora din doua baze: clientul si serverul. Astfel, clientul este de fapt un program care ii transmite serverului informatiile de care are nevoie , serviciile si operatiunile necesare pentru ca programul sa functioneze corect insa doar cele pe care serverul le poate oferi. La randul lui, serverul este un alt program care are obligatia de a respecta cerintele clientului, oferindu-i acestuia mai multe servicii, functii sau operatii necesare clientului pentru o buna functionare.

Persoanele mai putin experimentate din domeniul informaticii nu au cunostinta de cauza despre ceea ce semnifica aplicatiile de tip client – server si functionarea lor. In mare, ele isi fac serviciul destul de simplu:

  1. Mai intai de toate programul de tip server ruleaza in background, asteptand cererile clientilor sai. De altfel, serverul poate indeplini simultan mai multe cerinte, chiar daca acestea sunt de la mai multi clienti;
  2. Urmatorul pas de folosire a aplicatiilor de tip client – server este rularea in mod simultan a clientilor si conectarea lor la serverul care ruleaza in background. Rularea clientilor se va face prin intermediul diferitelor conturi de utilizatori ale acestora.

Din punctul de vedere al indeplinirii cerintelor mai multor clienti in concomitent exista doua tipuri de servere:

  1. Serverul concurent;
  2. Serverul iterativ.
  3. Serverul concurent – Acest server are principiul de a raspunde simultan mai multor clienti, fiind mai liber si neputandu-se bloca. Astfel, serverul concurent poate rezolva mai multi clienti deodata cu o rapiditate mai mare;
  4. Serverul iterativ – Acest server functioneaza pentru un singur client iar pana ce cerintele acestuia nu sunt indeplinite, se blocheaza, neprimind comenzile date de alt client.

Pipe-urile interne nu sunt utilizate la comunicarea dintre client si server drept canale de comunicatie, din cauza faptului ca cele doua procese nu sunt inrudite. Acesta este si motivul pentru care la comunicarea clientului cu serverul sunt folosite pipe-urile externe, adica cele cu nume. De asemenea, serverul nu poate recunoaste fara client in avans utilizatorii ce se conecteaza la el pentru cerintele unei anumite operatiuni. In schimb, clientul este nevoit sa recunoasca serverul la care se conecteaza, astfel reusind sa beneficieze de serviciile oferite de acesta. Deci, este necesar ca serverul si clientul sa interactioneze intre ele, pentru ca serviciile cerute sa functioneze corect si cu rapiditate. Aplicatiile de tip client sunt importante pentru transmiterea informatiilor si serviciilor de care utilizatorul are nevoie. 

Categorie: Servere

Etichete:aplicatii client aplicatii client server client gazduire web internet server concurent servere servere dedicate serverul iterativ

Postat acum 5 ani , · Permalink