Ce inseamna mai exact gazduire web sau web hosting?

       Pentru ca site-ul tau web sa poata fi accesat de catre vizitatori, aceasta trebuie să fie găzduit pe un server web. Există cateva moduri pentru a rezolva acest lucru, dintre care unul este găsirea unui serviciu de gazduire gratuita, insa atrage dupa sine tot felul de reclame, pop-up-uri și banere publicitare pe site-ul tau. Pentru a avea un control total și posibilitatea de a alege propriul nume de domeniu, va trebui să plăteasti un furnizor de web hosting pentru gazduirea site-ului tau.
.

Ce este un nume de domeniu web?

       Un nume de domeniu este modul prin care vizitatorii pot identifica site-ul dumneavoastră. Acesta este format din doua portiuni. Prima portiune este, în general, un nume comercial sau numele ti-l alegi tu pentru a-ti face site-ul. A doua portiune, care este de multe ori „.ro”, „. com „, „.net”, etc., este denumita extensie. Aceasta poate fi extensie de top (cum sunt .com, .net, .org, etc.) sau extensie de tara cum este .ro de exemplu. Aceasta extensie dicteaza de fapt felul si / sau scopul. De exemplu .com este pentru uz comercial, .gov pentru organizatiile guvernamentale, .org pentru organizatii caritabile, .net pentru uz personal, .co.uk pentru o companiile britanice si tot asa.

Ce este latimea de banda?

       Latimea de banda este de fapt volumul de date pe care site-ul tau le transfera intro luna. Un blog wordpress cu putini vizitatori pe zi necesita o latime de banda minima. Prin comparatie, un portal, un site de prezentare al unei companii mari, genereaza mult trafic si prin urmare necesita a latime de banda mult mai mare.

Cât spațiu pe disc imi trebuie pentru site-ul meu?

       Acest lucru depinde de scopul si felul site-ului tau. Fiecare pagină si element grafic de pe site-ul tau utilizează spațiu. Cu cat este mai complex si mai mare site-ul tau, cu atat vei avea nevoie de mai mult spațiu pe disc. Fișierele de e-mail, de asemenea, ocupă spațiu la fel ca oricare alte fișiere. Din nou, ai nevoie de spațiu putin pe disc pentru un blog cu câțiva cititori, in timp ce pentru un magazin online sau un portal de stocare fisiere vei avea nevoie de spațiu mare pe disc.

Cum functioneaza gazduirea pe server?

       Există trei moduri de a-ti face un abonament de web hosting. Cel mai ieftin mod este de gazduirea impartita cu alti clienti (shared hosting). Ceea ce înseamnă că site-ul tau este printre mai multe alte site-uri pe un singur server. Acest lucru este, de obicei, suficient, insa daca ai un site foarte vizitat atunci trebuie sa te gandesti serios la un server dedicat. Asta înseamnă că site-ul tau este singur de pe server, deși serverul practic nu iti apartine fizic, el fiind inchiriat. Ar mai fi si o a treia posibiliate sa iti cumperi singur un server, sa ti-l setezi si mai apoi sa alegi un centru de date (data center) unde sa ti-l co-lochezi, insa este cel mai complicat si mai costisitor.

Cat ma costa aceasta gazduire web?

       Totul depinde de companie de gazduire și de tipul de web hosting. Așa cum am menționat, hostingul impartit, shared hosting, este cel mai ieftin. De ce? Simplu. Deoarece sunt mai multi clienti care platesc gazduiti pe un singur server, companiile isi pot reduce cheltuielile considerabil si iti pot oferi un pret mic. Cele mai multe companii care ofera shared hosting practica o taxa de maximum 6 dolari pe lună, pret care include spațiu pe disc suficient, domeniu gratuit și latime de banda nelimitata. Serverele dedicate pot ajunge pana la 100 de dolari pe lună.

Care este cea mai bună companie de găzduire web?

       Nu există nici o companie pe care o putem numi cea mai buna sau un set de caracteristici de gazduire care se potriveasca tuturor. Pentru a vă ajuta să alegeți , am ales unii dintre furnizorii de top, dar decizia de a alege cel mai bun plan de web hosting iti apartine. Trebuie ales cel mai bun furnizor pentru a satisface nevoile specifice site-ului tau.

Cei doi factori importanți care trebuie luati în considerare sunt spațiul disponibil pe disc și lățimea de bandă alocata lunar. Alte aspecte importante ar fi SSL, care este necesar pentru site-urile de tip magazine online (sau orice alt site care implica plata cu cardul), suport tehnic pentru diferite limbaje de programare și ce sistem de operare se foloseste pe server: Windows sau UNIX. UNIX este mai ieftin și mai stabil, dar nu pot rula bine pe UNIX aplicatii scrise in Visual Basic.

Este, de asemenea, esențial să se ia în considerare prețul, fiabilitatea si uptime-ul, serviciul tehnic de asistență a clienților, precum și satisfacția generală a clienților existenti. Sperăm ca topwebhost.ro iti va aduce informatiile necesare luarii unei decizii si te va ajuta să faci o alegere desteaptă in ceea ce priveste furnizorul tau de găzduire web.

Ce fac dupa ce am ales compania de web hosting?

       Odată ce ai ales planul de web hosting care ti se potriveste, apasa butonul viziteaza site de pe pagina noastra pentru a beneficia de recurecerea pretului. Apoi, deschide-ti un cont alegand planul de gazduire care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Daca tot nu ești încă sigur de planul de hosting, poti suna departatamentul lor de realatii cu clientii, iar acestia te vor ajuta sa alegi si te vor ghida prin telefon pe tot parcursul procesului de înregistrare.

Reține că, in ceea ce priveste pretul, de obicei , companiile iti emit factura si deconteaza banii de pe cardul tau in fiecare luna, insa este inteligent din partea ta sa optezi pentru o plata un avans pe un an, doi, sau chiar trei ani pentru a beneficia de inca o reducere substantiala de pret.

De asemenea, trebuie sa stii ca vei obține toate informațiile referitoare planul tau de gazduire imediat dupa plata prin e-mail. Iti poti instala site-ul in cateva minute de la momentul in care plata ta a fost confirmata. 24 de ore din 24, procesul de inscriere fiind complet automat. Acel domeniu gratuit, de asemenea, va fi inregistrat pe numele tau instantaneu.

Am o intrebare si nu o pot gasi aici. Ce fac?

       În cazul în care nu ai gasit răspunsul aici, poti găsi ceea ce cauți în baza noastră de articole informative. Dacă nici acolo nu gasesti raspunsul pe care il cauti, esti binevenit sa ne trimiti un email la info (at) topwebhost.ro.